Zakelijke subsidies
op zonnepanelen
Voor bedrijven zijn er een aantal subsidiemogelijkheden beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen.
De beschikbare subsidies op dit moment:
Energie-investeringsaftrekregeling (EIA)
Met deze fiscale aftrekregeling kun je als ondernemer die wilt investeren in zonnepanelen, 40% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Hierdoor betaal je minder inkomstenbelasting.
Kleinschaligheidinvesteringsaftrek (KIA)
De KIA-regeling is ook een fiscale aftrekregeling en kun je gebruiken om een percentage van de investeringskosten van de zonnepanelen af te trekken van de fiscale winst. Hoeveel dit percentage is, is afhankelijk van het investeringsbedrag.
SDE+ Stimulering Duurzame Energieproductie
Een subsidie voor zakelijke grootverbruikers met aansluitingen groter dan 3 x 80 ampère. Met de SDE+ stimuleert het Ministerie van Economische zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling SDE+. Ieder jaar is er een openstellingsronde voor het aanvragen van de subsidie.
Gemeentelijke subsidies
Wil je als bedrijf investeren in zonnepanelen op jouw bedrijfspand? Dan kun je ook bij jouw gemeente navraag doen of deze subsidies verstrekt voor het plaatsen van zonnepanelen op jouw bedrijfspand. Niet elke gemeente stelt subsidies beschikbaar voor de aanleg van zonnepanelen onze adviseurs helpen je graag met de situatie in kaart brengen.
Meer informatie over het aanvragen van een subsidie?
Onze zakelijke adviseurs bekijken graag voor jou alle mogelijkheden!
Reviews
Bekijk wat onze klanten vinden van onze zonnepanelen.
Veelgestelde vragen
Ontdek alle veelgestelde vragen over zonnepanelen van Smit!
Staat je vraag er niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Helpen jullie bij het aanvragen van een subsidie?
Onze adviseur van Smit Zonnepanelen helpt je graag om jouw te ondersteunen bij het aanvragen van een subsidie.
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Onze adviseur komt persoonlijk langs op locatie om jouw dak te beoordelen. Wij controleren altijd de constructie van het dak en de gebruikte materialen. Mocht het niet mogelijk zijn om zonnepanelen te plaatsen, dan adviseren wij over hoe het dak toch geschikt gemaakt kan worden. Een zonnepaneel weegt tussen de 15 en 20 kilo, afhankelijk van de grootte van het paneel. De dak-last toename bedraagt bij een hellend dak ca. 20 kg per m² en bij een plat dak, afhankelijk van de wind-zone, tussen de 20 en 40 kg per m².