Zonnepanelen particulier Smit Duurzame Energie pakket

Zonnepaneel
producten

Van zonnepanelen en omvormer tot live inzicht met de app. Met ons pakket ben jij verzekerd van een volledige oplossing voor het opwekken van duurzame zonne-energie..

Is mijn dak geschikt?

01

Zonnepanelen

Smit Duurzame Energie werkt altijd met A-kwaliteit zonnepanelen waarbij ook gekeken wordt naar de herkomst van de panelen.

  • Kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen
  • Draagsystemen van Nederlandse makelij
  • Jarenlange productgarantie tot 25 jaar
Zonnepanelen particulier Smit Duurzame Energie pakket panelen

02

Omvormer

De omvormer is het hart van jouw systeem en bepaalt jouw rendement. Zonder omvormer geen opbrengst. Afhankelijk van jouw situatie bieden wij de keuze uit 3 soorten omvormers: string omvormer, omvormer met optimizers en micro omvormers.

  • Gecertificeerde en veilige omvormers
  • Uitgebreid getest
  • Jarenlange garantie van 25 jaar
Smit_particulier_zonnepanelen_omvormer

03

Smit Duurzaam App

Met onze handige app kun je eenvoudig de opbrengsten van jouw zonnepanelen monitoren en blijf je altijd op de hoogte van de energieproductie.

  • Real-time monitoring
  • Heldere rapportages
  • Overal toegang en inzicht in de opbrengsten
smit-duurzaam-app

Direct starten met verdienen aan zonnepanelen?

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Adviesgesprek aanvragen

Reviews

Bekijk wat onze klanten vinden van onze zonnepanelen.

Veelgestelde vragen

Ontdek alle veelgestelde vragen over zonnepanelen van Smit! Staat je vraag er niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Stel jouw vraag
Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen horen minstens 25 jaar mee te gaan. In de meeste gevallen zal een zonnesysteem langer blijven werken. Een technische levensduur van 30-35 jaar is niet ongebruikelijk, al wordt het rendement van de zonnepanelen natuurlijk wel minder.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

In de regel: nee. Als huiseigenaar mag je over het algemeen zelf beslissen of je jouw dak transformeert tot een eigen zonnefabriek. De overheid noemt dit: vergunningvrij maar niet zonder regels. Het zonnepanelensysteem zelf moet namelijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is wel zo dat aan woningen in een beschermd stads- of dorpsgezicht bepaalde eisen worden gesteld vanuit de gemeente.

In geval van zonnepanelen op een nieuw te bouwen bedrijfspand, moet je de verleende Omgevingsvergunning voor het gebouw toevoegen aan uw SDE+ subsidieaanvraag. De zonnepanelen kunnen ook in een veldopstelling geplaatst worden. In dat geval moet je een Omgevingsvergunning aanvragen, die je meestuurt bij de subsidieaanvraag. Als je geen Omgevingsvergunning nodig hebt, moet je dat kunnen aantonen door relevante documentatie bij de subsidieaanvraag mee te sturen. Houd er wel rekening mee dat als een bezwaar of beroep is aangetekend, de verleende vergunning nog niet onherroepelijk is.

Hoe weet ik hoeveel zonnepanelen er op mijn dak passen?

Dit is afhankelijk van het oppervlakte van jouw dakvlak. Daarnaast is er een aantal kenmerken hierbij ook van belang, zoals: oriëntatie, hellingshoek en schaduwvorming. Daarom komt onze adviseur eerst persoonlijk langs om de situatie ter plaatse te bekijken en daarna gaan wij dakscan maken om te bepalen wat de zonnepanelen daadwerkelijk gaan opwekken. Hierbij is het jaarlijks stroomverbruik leidend; wij adviseren nooit om meer stroom op te gaan wekken dan wat je verbruikt.

Moeten zonnepanelen worden schoongemaakt en hebben ze onderhoud nodig?

Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Er zitten geen bewegende delen in de installatie die voor problemen kunnen zorgen en de panelen worden niet snel vies. Zonnepanelen worden namelijk altijd schuin geïnstalleerd. De hellingshoek van de panelen zorgt ervoor dat bij elke regenbui de zonnepanelen weer schoonspoelen. Indien er sprake is van een blijvende aanslag dan kunnen de zonnepanelen schoongemaakt worden. Je mag zonnepanelen alleen schoonmaken met warm gedestilleerd water (zonder sop) omdat er een beschermlaag op de panelen zit. Met name zonnepanelen op en plat dak adviseren we één keer per jaar schoon te maken.

Hoe wordt de stroom die ik lever aan het energienet verrekend met mijn energierekening?

Als de zonnepanelen energie produceren op een moment dat je het niet zelf verbruikt, dan wordt de stroom geleverd aan het energienet. De energieleverancier betaalt je dezelfde prijs als wat je nu betaalt voor de energie (gemiddeld 0,22 euro per kWh). Lever je in totaal meer stroom terug dan dat je afneemt? Dan krijg je hier een terugleververgoeding voor en dit heet salderen.